Четвер, 25.04.2024, 09:00
Бердичівська міська партійна організація ВО "Свобода"
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Статутні документи
Відеобібліотека
Опитування
Ваша оцінка сайту.....

Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Березень » 18 » Мешканці харківського гуртожитку самоорганізовуються в боротьбі з житловими рейдерами.
20:21
Мешканці харківського гуртожитку самоорганізовуються в боротьбі з житловими рейдерами.
Увечері 17 березня 2011 р. у харківському гуртожитку по вул. Гвардійців Широнінців, 41-Б відбулися збори мешканців за участі представників Харківської міської ради. Учасники зборів заявили, що віднині контролюватимуть кожен крок міської влади, оскільки та начебто взялася за розв‘язання рейдерського конфлікту на рівні департаменту житлового господарства. Юридичну допомогу мешканцям у боротьбі з рейдерськими апетитами ТОВ "Енергоремонт" надає очільник обласної організації ВО "Свобода" Ігор Швайка.

Нагадуємо, уже понад рік триває конфлікт навколо передачі безхазяйного гуртожитку в комунальну власність та приватизації помешкань. Паралельно із судовими процесами мешканці наважилися на опублічнення своєї проблеми, адже в подібному становищі перебувають десятки харківських будинків, що колись належали нині збанкрутілим підприємствам. Спільно зі свободівцями було влаштовано регулярні пікети сесій міської ради (останнє відбулося 23 лютого: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/019705/).

15 березня будинок було відімкнено від енергопостачання через те, що "Енергоремонт" свідомо не виконував посередницькі функції розрахунків за комунальні послуги, прописані в договорі. Варто зауважити, що в гуртожитку немає газогону та гарячої води.

Це інцидент став каталізатором у налагоджені діалогу між мешканцями та чиновниками. Саме тоді перші наголосили, що не зупиняться перед радикальними діями, аби міська влада нарешті виконала свій законний обов‘язок та стала на захист громадян. Увечері 16 березня в Харківській міській раді відбулася екстрена нарада виконкому на чолі з першим заступником міського голови Олександром Кривцовим. У ній брали участь також представники КП "Жилкомсервіс" та департаменту приватизації та комунальної власності. У присутності Ігоря Швайки Кривцов доручив керівникові Московської районної в м. Харків адміністрації Олегові Товкуну взятися за оперативне супроводження процесу передачі гуртожитку до комунальної власності.

На збори мешканців гуртожитку, що відбулися 17 березня, завітали представники департаменту житлового господарства ХМР, "Харківобленерго" та безпосередньо директор "Енергоремонту" Володимир Черкашин. Попри намагання чиновників перевести діалог у балаканину з пафосними заявами штибу "влада знає" та "влада чує", мешканці заявили що останні події каталізували їхню самоорганізацію. У разі зволікання вони нагадуватимуть про себе усіма дієвими способами включно з перекриттям вулиць.

Як пояснює ситуацію свободівець Ігор Швайка, усе, що відбувається навколо будівлі по Гвардійців Широнінців, 41-Б, моделює шлях громадян від пасивних спостерігачів до активних суб‘єктів самоврядування: "Ще вчора 100 сімей, що мешкають в цьому гуртожитку, були пасивними спостерігачами. Протизаконні дії "Енергоремонту" змусили їх поступово гуртуватися. Логічно, що цей процес не відбувся за один день. Але наразі ці 100 сімей виступають єдиною організованою силою, вони усвідомили, що в справі відстоювання своїх помешкань немає принципу крайньої хати. Для Харкова це локальна, але дуже тенденційна звитяга. Упевнений, що ці громадяни переможуть! Вони вже взяли чиновництво за горлянку, розуміючи, що до факту передачі гуртожитку в комунальну власність та приватизації квартир їм не можна давати послаблення! Завтра ці мешканці доведуть, що свої природні права можна дієво обстоювати навіть за прогнилої антиукраїнської влади! І саме з таких маленьких прикладів зруйнується загальна зневіра харківців".
Переглядів: 952 | Додав: kit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Пожертви.....
Брати і сестри українці! Пожертви на діяльність Бердичівської міської партійної організації Всеукраїнське об'єднання "Свобода" можна переказати на рахунок в філії Житомирське облуправління "Ощадний Банк", реквізити: р/р 26009430345917, ЗКПО 36710964, МФО 311647.
Ініціатива!!!
До жителів багатоповерхових будинків… не будьте байдужими…. Одна із багатьох проблем з часів незалежності України у якості комунальних послуг, «фантастичних» тарифів та їх контролю жителями міста, тобто ТОБОЮ! Скільки потрібно ще терпіти безгосподарності комунальних підприємств, ЖЕКів, ОСББ!? На що і куди йдуть шалені гроші наших родин!? Де результат їхньої багаторічної діяльності!? Де якість їхніх послуг!? Чому піднімають ціни, а якість обслуговування незмінна!? Не дозволь надалі обкрадати свої сім’ї і власну оселю! Не будьмо байдужими до майбутнього своїх дітей і до долі рідного міста! Ти є господарем на своїй Богом даній країні!!! Ініціатива-пропозиція-ДІЯ Створюємо самоорганізаційні групи самоконтролю,(згідно Розділу 1, ст.14, п.1,2 Закон України «Про місцеве самоврядування»)!!! Для чого? Відповідь: 1. щоб знати і контролювати куди і на що йдуть наші кошти; 2. щоб бути господарем у своїй домівці; 3. навчитись контролювати власними зусиллями свої домівки; 4. консолідуємо наші зусилля. Бердичівляни встаньте з колін, підніміть свої голови!!! Єднаймось, бо це єдиний шлях поставити на місце наших «управителів»!!! Є люди, котрі допоможуть!!! Зв’язкові: 0977557794, або 0679743633, berdsvoboda.ucoz.com Зміни своє майбутнє!!! З повагою БМПО ВО «Свобода»
Перегляньте...
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Конструктор сайтів - uCoz